Meditatie met deugdenyoga voor kinderen

Kinderen kunnen lekker ontspannen, hun talenten ontdekken en zichzelf zijn. Tijdens deze uren gaan we op droomavontuur waarbij de kinderen spelenderwijs contact maken met wensen en gevoelens in hun binnenwereld. Een kind is heel puur. Van nature speelt, ontdekt en voelt het onbevangen vanuit het hart.

Door vertrouwd te raken met je binnenwereld kun je een fijne plek in jezelf ontdekken waar het altijd rustig en veilig is. Daar liggen ook je grootste schatten verborgen; je talenten, de diamanten van je hart. Het is voor kinderen heel waardevol deze te ontdekken en ontwikkelen. Vanuit hun veilige wereld ontwikkelen ze zelfvertrouwen, eigenwaarde en een positieve levenshouding. Zo ontdekken kinderen hun bijzondere en unieke kracht en laten ze zich minder beïnvloeden door prikkels van buitenaf.

We oefenen houdingen uit de yoga en tai ji en geven op een speelse manier aandacht aan de ademhaling, creativiteit, en deugden (zie onder). We verwerken de thema’s op een creatieve manier (tekenen, schilderen, kleien).

De ontspanningsuren zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 11 jaar, en de de groepjes worden zoveel mogelijk ingedeeld naar leeftijdscategorie.

Deugden en talenten
Achter druk, verlegen, extreem of drammerig gedrag van kinderen gaan goede karaktereigenschappen schuil. Door deze eigenschappen of deugden zoals geduld, vriendelijkheid en doelgerichtheid te benoemen en te stimuleren, ontstaat echt contact met het kind en zal het zich gezien voelen en erkend. Zo kan elk kind zijn talenten ontwikkelen, gebruiken en van betekenis zijn. Het helpt hen positiever en krachtiger in het leven te staan.

Deugdenproject
Met deugden worden de ’52 bouwstenen van karakter’ bedoeld, welke zijn ontwikkeld door Linda Kavelin-Popov, Dan Popov en John Kavelin (Canada) van het deugdenproject. Bijvoorbeeld eerlijkheid, zelfdiscipline, moed, verantwoordelijkheid, zelfvertrouwen en nog veel meer deugden. (zie http://www.deugdenproject.nl en http://www.virtuesproject.com

Wanneer:
Op dinsdag, 16.00-17.15

Ruimte-1

Advertenties