Talentontwikkeling

ladybug-743562_1280

“In de geschiedenis van het universum was er nog nooit iemand zoals jij en tot in de oneindige toekomst zal er nooit meer iemand zijn zoals jij. Je bent origineel. Je bent zeldzaam. Je bent uniek. Vier je uniekheid.”

ā€“ Sri Sri Ravi Shankar

Talenten
Ieder mens is uniek, en dat is niets voor niets. Talent is wat je bent. Met je talenten kun je jezelf tot uitdrukking brengen en veel voor anderen betekenen. Het bewust worden en gebruiken van je talenten heeft dus niet alleen effect op jezelf, maar ook op anderen.

Als je je talenten gebruikt, krijg je energie. En van het te weinig gebruik maken van je talent, verlies je veerkracht en weerbaarheid. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar jouw unieke talenten, naar datgene wat je motiveert en drijft, waar jij energie van krijgt.

Kinderen
De manier waarop we als ouders, leerkrachten, opvoeders en als maatschappij naar kinderen kijken is vaak heel eenzijdig. Talenten hebben vele vormen en komen op heel veel verschillende manieren tot uitdrukking.

Het is jammer dat er op scholen een norm is over wat een kind moet kunnen en de manier waarop een kind moet leren. Juist kinderen van deze tijd laten zien dat er heel wat mis is met deze norm.

In plaats van te oordelen, kijk en luister ik liever naar talent en uniciteit. Het is mijn passie om kinderen en jongeren hun talenten te laten ontdekken en tot bloei te laten komen.

Ademhalingsoefeningen en visualisaties kunnen daarbij helpen. Ze brengen je bij je ware natuur, je kern. En natuurlijk spelen en praten we en doen allerlei oefeningen.

Ik zet ook het Kidscompas talentenonderzoek in en maak gebruik van de TalentenToolbox.

Advertenties