Over mij

Mijn naam is Cathelijne Wijnberg. Ik ben 47 jaar en moeder van twee jongens van 10 en 13 jaar oud. De afgelopen 12 jaar ben ik kindertherapeut geweest en heb vele ouders en kinderen begeleid.  Hoewel ik dat werk nog steeds leuk vind om te doen, ben ik een andere richting ingeslagen.

Achtergrond.

Na mijn studie psychologie en opleiding integratieve kindertherapie, ben ik mij gaan bekwamen in familie opstellingen. Opstellingen zijn een hele mooie methode die krachtig wekt. Gevoelens, patronen en energieën worden zichtbaar en voelbaar.

De afgelopen jaren heb ik mij met name verdiept in – en ontwikkeld op het vlak van talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb een opleiding kindermeditatie gevolgd bij Rosalinda Weel (methode Droomstudio) en samen met Harald Hasenohrl (Duitsland) lessen kung fu en wu tai gegeven aan kinderen en jongeren.

Ik ben een gecertificeerd tot het doen van talentenonderzoek (KidsCompas – opleiding bij drs. Nelly ter Voert) en werk en kijk vanuit en met ‘de ogen van talent’. Daarmee bedoel ik dat ik goed kijk welke kwaliteiten en eigenschappen iemand heeft en wat kind of de volwassene zo uniek maakt.

Inmiddels combineer ik al deze aspecten in het werk en ben dankbaar dat ik mijn ontwikkeling kan doorgeven aan de ouders en kinderen met wie ik werk.

Raising small souls-7

Diploma’s en registraties

– Opvoedopstellingen en (Individuele) Opstellingen, o.a. bij Ineke Hamstra (gezina.nl), Ingrid Dykstra (www.ingrid-dykstra.de) en Kita Bonda (kind en ik).
Het landelijke netwerk Opvoedopstellingen van Marianne Langemeijer heeft als doel kinderen en ouders in verbondenheid te laten leven – in plaats van gebonden. (zie voor meer informatie de website http://www.opvoedopstellingen.nl)
– KidsCompas (kinderen en jongeren) en Talent Explorer (volwassenen), Drs. Nelly ter Voert
– Rosalinda Weel, Droomstudio, Meditatie voor kinderen en jongeren
– Integratieve kinder– en jeugdtherapeut Academie voor Psychotherapie
– ECP-houder (European Certificate of Psychotherapy)
– Universiteit psychologie (UVA, klinisch en psychonomie en Universiteit Utrecht, ontwikkelingspsychologie)

Integratieve kindertherapie en ECP
In 2007 heb ik de 4-jarige opleiding Integratieve Kindertherapie aan de Academie voor Psychotherapie afgerond. Daarnaast heb ik mijn ECP- certificaat gehaald. Houders van het Europees Certificaat voor Psychotherapie (ECP) hebben een langdurige psychotherapie opleiding afgerond welke is erkend door de Europese Associatie voor Psychotherapie.

Psychologie
Ik heb ontwikkelingspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en aan de Universiteit van Amsterdam. Ik heb onderzoek gedaan naar intuïtie en de effecten van trauma op geheugen.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Over mij

 1. Spelend met het licht van de zon

  Wat een s c h i t t e r e n d e foto!
  …-en getuigend van ’t talent
  om jou, die kan zien, te tonen
  dat ook jij vol kaats-kans bent!

  josje

  • hoi Josje, dan ga ik je eindelijk maar eens antwoord geven! Ik ben bezig om iets te organiseren rond de film Heaven is for Real
   Zodat we binnenkort samen kunnen komen en je de film echt kunt zien! Ken jij nog mensen die hiervoor belangstelling hebben? Ik doe dit op de Stationsweg 60, gebouw Silva Sanat (” het Genezende Bos” )
   lieve groeten Cathelijne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s